ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ…

Posted: 6 Ιουνίου, 2012 in ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

– ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΉΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΡΗ ΠΑΣΤΡΑ

– ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ

– ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Χτες το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώναςανεξαρτητοποιήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας,  Γιάννης Τσούτσας και η Κλαίρη Πάστρα με σκληρές ανακοινώσεις εναντίον του προσώπου του Λουκά Τζανή, ενώ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Νίκος Μαρτάκης.

Προκαλεί  ιδιαίτερη εντύπωση  το κείμενο της παραίτησης του Γιάννη Τσούτσα, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει, πως για ότι γινόταν στη ΔΗΚΕΠΑ έπαιρνε ΕΝΤΟΛΕΣ από τον Λουκά Τζανή και ΜΟΝΟ…

Ακολουθούν οι δηλώσεις  ανεξαρτητοποίησης των 2 δημοτικών συμβούλων:


ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΟΥΤΣΑ

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

 Στις εκλογές του 2010 τάχθηκα με τον συνδυασμό Καλημέρα Κερατσίνι και τον επικεφαλής του, Λουκά Τζανή πιστεύοντας στο όραμα που ευαγγελίζονταν, μέσα από τα λόγια που έλεγε  και τις μακέτες των έργων, που με όλους τους θεμιτούς τρόπους διαφήμιζε, για μια καλύτερη πόλη για ένα καλύτερο Κερατσίνι-Δραπετσώνα.
 Εάν τα λόγια που έλεγε προεκλογικά ή οι μακέτες που διαφήμιζε γίνονται πράξη δεν είναι δικό μου θέμα να το κρίνω αλλά και ούτε είναι της παρούσης στιγμής. Αυτά όλα σίγουρα θα κριθούν από τον λαό της πόλης μας όταν θα έρθει η ώρα του να μιλήσει.
 Η συμμετοχή μου σε αυτόν τον συνδυασμό συνοδεύτηκε και από την υπόσχεσή μου στον ίδιο τον Λουκά Τζανή, ότι θα παρέμεινα δίπλα του σε όλη την πολιτική διαδρομή που αυτός θα αποφάσισε ότι είχε.
 Παρά το γεγονός ότι από την αρχή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου μας ήμουν αντίθετος με την πολιτική που θέλησε να ακολουθήσει ο Λουκάς Τζανή, εντούτοις ως Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΟΚ, και αργότερα της ενοποιημένης κοινωφελούς εταιρείας ΔΗΚΕΠΑΚ ακολούθησα πιστά, τις πολιτικές εντολές για τον τρόπο διοίκησης και εν γένει λειτουργία της, που ο ίδιος ο Λουκάς Τζανής μου έδινε, σεβόμενος απόλυτα τον ισχυρισμό του περί σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας και ανάπτυξης που είχε γι’ αυτή.
 Επειδή παρά τις συνεχείς ενστάσεις και επισημάνσεις που έκανα στον Λουκά Τζανή ότι ο ακολουθούμενος δρόμος όχι μόνο εξυγίανση και ανάπτυξη δεν θα έφερνε στην εταιρεία αλλά αντίθετα θα την οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην υπερχρέωση, την συρρίκνωση και τελικά στο κλείσιμό αυτής, ουδέποτε εισακούστηκα  με αποτέλεσμα να παραιτηθώ από την θέση του Προέδρου της εταιρεία, μην θέλοντας να γίνω συνεργός σε αυτό το έγκλημα που έβλεπα να συντελείται εις βάρος των εργαζομένων αλλά και της πόλης μας.
 Μετά την παραίτησή μου από την προεδρία της εταιρείας, κατηγορήθηκα και κατηγορούμαι από τον Λουκά Τζανή, συκοφαντήθηκα και συκοφαντούμαι από τον Λουκά Τζανή,  πολιτικά και κοινωνικά για την διοίκηση που άσκησα κατά την θητεία μου στην εταιρεία καίτοι όπωςπροαναφέρω όλα γίνονταν αποκλειστικά και μόνο κατ’ εντολή του ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ.
 Στο σημείο αυτό, θέλω να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω τις φήμες ότι με κατηγορείς, ως τον κύριο υπαίτιο της εκλογής σου, ενώ εσύ δεν ήθελες να εκλεγείς, διότι γνώριζες ότι δεν μπορείς να διοικήσεις.
 Εγώ όμως τιμώντας την υπόσχεσή μου προς τον Λουκά Τζανή υπόμενα όλες αυτές τις κατηγορίες και συκοφαντίες παραμένοντας στον συνδυασμό μας, μη θέλοντας να δημιουργήσω το οποιοδήποτε πρόβλημα με την αποχώρησή μου. Άλλωστε η γνώση του κόσμου για το πολιτικό, κοινωνικό και επαγγελματικό ποιόν μου, ήταν και είναι ο μεγαλύτερος και ασφαλέστερος κυματοθραύστης των συκοφαντιών αυτών.
 Τον προηγούμενο Απρίλιο και ενώ εκκρεμούσε δικαστική διαμάχη εις βάρος του Λουκά Τζανή με θέμα την έκπτωσή από το αξίωμα του Δημάρχου έγινα αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από συναδέλφους οι οποίοι αφού με πληροφόρησαν ότι ο Λουκάς Τζανής είχε ήδη αρχίσει την διαδικασία εξεύρεσης αντικαταστάτη του σε περίπτωση που εξ έπιπτε, με ρώτησαν εάν θα έθετα υποψηφιότητα σε μια τέτοια περίπτωση.
 Εγώ αφού ξεκαθάρισα ότι με κάθε τρόπο, απεύχομαι να εκπέσει ο εκλεγμένος από τον λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, δήλωσα ότι σε μια τέτοια ενδεχόμενη κατάσταση θα έθετα υποψηφιότητα.
 Στις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν και αφού είχαν κορυφωθεί οι διεργασίες για την πιθανή αντικατάσταση του Λουκά Τζανή, ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι το πρόσωπό μου συγκέντρωνε την απαιτούμενη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που απαιτεί ο Καλλικράτης για την ανάδειξη του δημάρχου, σε μια τέτοια περίπτωση.
 Η πλειοψηφία αυτή θορύβησε έντονα τον Λουκά Τζανή, ο οποίος φοβούμενος ένα τέτοιο ενδεχόμενο και λειτουργώντας υπό συνθήκες πανικού και συνεπώς πέρα από κάθε λογική και νομιμότητα, έσπευσε να εκδώσει ένα έγγραφο με το οποίο με διέγραφε από την παράταξη.
 Την ίδια στιγμή στενοί συνεργάτες του, κατ΄εντολήν του, απειλούσαν με διαγραφή από την παράταξη δημοτικούς συμβούλους που είχαν εκδηλώσει τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου.
 Δυστυχώς για εσένα Λουκά Τζανή δεν μπορείς να με διαγράψεις από την παράταξη διότι, σύμφωνα με τον Καλλικράτη χρειάζεσαι τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων για κάτι τέτοιο και εσύ δεν συγκάλεσες καν την δημοτική ομάδα για το θέμα αυτό, αφού γνωρίζεις ότι δεν έχεις πλέον την πλειοψηφία της παράταξής σου.
 Ευτυχώς για εσένα Λουκά Τζανή που ο Καλλικράτης  δεν προβλέπει την αντικατάσταση του εν ενεργεία Δημάρχου κατά τον ίδιο τρόπο, τα 2/3 δηλαδή των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, γιατί δεν θα ήσουν τώρα στην θέση σου.
 Είναι σαφές ότι όση υπομονή διέθετα, μετά από τις πράξεις αυτές του Λουκά Τζανή, έχει εξαντληθεί.
 Είναι βέβαιο ότι δεν μπορώ να είμαι, πλέον, μέλος μιας παράταξης που η διοίκησή της διέπεται από τις αρχές της μοναρχίας.
 Τίμησα την υπόσχεσή που έδωσα στον Λουκά Τζανή, αλλά είναι κατανοητό απ’ όλους ότι δεν μπορώ να τον ακολουθήσω, στον πολιτικό και διοικητικό κατήφορο που έχει επιλέξει, εις βάρος του λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
 Σήμερα ενώπιον του Σώματος, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
 Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης που με στήριξαν σε όλη αυτή την διαδρομή.
 Ευχαριστώ και εσένα Λουκά Τζανή που με την στάση σου και τις πράξεις σου, δικαίως με αποδέσμευσες από την υπόσχεσή μου.
 Δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις και ειδικότερα προς τους Δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ότι και από την θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, θα τιμήσω την ψήφο τους και θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την πρόοδο της πόλης μας.

Με τιμή
Ιωάννης Σ. Τσούτσας
Δημοτικός Σύμβουλος 



ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΠΑΣΤΡΑ

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,


 Η ενασχόλησή μου με τα κοινά πράγματα στηρίχθηκε και συνεχίζει να στηρίζεται, στην διάθεσή μου να προσφέρω στον τόπο που ζω και εργάζομαι εγώ και η οικογένειά μου.
 Μέσα σε αυτά τετραγωνικά μέτρα, που μορφώνουν την γεωγραφική διάσταση της πόλης μας, ήθελα να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν καλλίτερες συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, να υπάρξουν ποιοτικότερες παροχές προς τους πολίτες, να βοηθηεί η ανάπτυξη των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και εν τέλει να ζούμε σε μια σύγχρονη πόλη.
 Κύριο μοχλό της επίτευξης όλων των παραπάνω, θεωρούσα και θεωρώ την δημοτική αρχή. Την εκάστοτε δημοτική αρχή της πόλης μας.
 Υπό το πρίσμα αυτό, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, επέλεξα να συνταχθώ με τον συνδυασμό ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ με επικεφαλής τον Λουκά Τζανή.
 Φαινόταν τότε ότι υπήρχε πλήρης ταύτιση των απόψεων των δικών μου, με αυτές του Λουκά Τζανή και ειδικότερα όταν μιλούσε τότε για αξιοποίηση-μεταμόρφωση των ελεύθερων χώρων από σκουπιδότοτοπους προς όφελος των δημοτών (δημιουργία πάρκων αναψυχής, γηπέδων κλπ), αναβάθμιση κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών παροχών του δήμου προς τους δημότες, στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής κλπ.
 Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, είδα να υπάρχει μια εντελώς άλλη πορεία από αυτή που περίμενα, τόσο εγώ όσο και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, αλλά και ο κόσμος της πόλης μας, ο οποίος πιστεύοντας τα λόγια μας, ψήφισε την παράταξη ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ.
 Ο Λουκάς Τζανής μέσα από μια διαδικασία που την ονόμασε αναμόρφωση-εξυγίανση του δήμου, άρχισε (χωρίς ουσιαστική αιτία) να μετακινεί υπαλλήλους του Δήμου σε άλλες θέσεις και άλλα αντικείμενα, χωρίς να τον ενδιαφέρει ο αποσυντονισμός που προκαλούνταν στις υπηρεσίες με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.
 Θα έλεγε κανείς, χωρίς ίχνος πολιτικού πολιτισμού, καταρράκωσε υπολήψεις και αξιοπρέπειες, πιέζοντας υπαλλήλους να παραιτηθούν  από τις θέσεις τους είτε επειδή ο μισθός τους ήταν μεγάλος (κατ’ αυτόν) και δε τον άξιζαν ή γιατί, όπως αυτός θεωρούσε, κατέλαβαν την θέση χωρίς προσόντα αλλά με πολιτικό μέσο.
 Οι προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις του, τις οποίες, αν όχι όλοι τουλάχιστον οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοί του δεν γνωρίζαμε, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, άρχισαν να τον πνίγουν ζητώντας την ικανοποίησή τους.
 Την τραγική συνέχεια όλοι την γνωρίζουμε και την ζούμε καθημερινά στον δήμο μας.
 Οι ελεύθεροι χώροι αντί να αξιοποιηθούν και να δοθούν στους πολίτες, αξιοποιούνται από μεγάλες πολυεθνικές εις βάρος των επαγγελματιών του δήμου μας.
 Το κέντρο υγείας άφαντο.
 Το μετρό περνάει από άλλες γειτονιές.
 Άφησε «τα μικρά» επί των οποίων στηρίχθηκε η προεκλογική του πορεία για να ασχοληθεί με τα μεγάλα.
 Φόρμουλα 1. Θα κατασκευαστεί πίστα φόρμουλας 1 στον χώρος της ανάπλασης των πρώην λιπασμάτων. Ένα χώρο που οι δημότες της Δραπετσώνας μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις της, διεκδικούν επί χρόνια ως χώρο αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού με πρόσβαση των κατοίκων στη θάλασσα.
 Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος ο Λουκάς Τζανής «διοργανώνει» κινητοποιήσεις δήθεν για να ανοίξει ο χώρος των πρώην λιπασμάτων και να δοθεί στους κατοίκους.
 Η εξαγωγή των συμπερασμάτων, από αυτές τις αντικρουόμενες συμπεριφορές του ίδιου ανθρώπου, εναπόκεινται στον καθένα μας.
 Ο οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου, το διετές πρόγραμμα και ο κανονισμός λειτουργίας της Κοινωφελούς εταιρείας πηγαινοέρχονταν στους διαδρόμους των γραφείων προς έγκριση  και ξαναγυρνούσαν στον δήμο και την εταιρεία για διορθώσεις, αφού ο ίδιος, επέμενε να ενσωματωθούν στοιχεία που τα καθιστούσαν απορριπτέα.
 Έβαλλε και βάλλει κατά συνεργατών του που δεν ακολούθησαν την πολιτική του γραμμή και διαφώνησαν μαζί του μη διστάζοντας να τους «φορτώνει» ακόμη και αυτό, το προπατορικό αμάρτημα.
 Για όλα φταίνε και θα φταίνε οι άλλοι.
 Ποτέ ο ίδιος.
 Έστω και αν όλα γίνονται κατ’ εντολή του.
 Για όποιον διαφωνεί ένας είναι ο δρόμος: να φύγει παραιτούμενος από την θέση του.
 Η πολιτική και κοινωνική μου παιδεία, η πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική πορεία μου επέβαλλαν να παραιτηθώ από την θέση του προέδρου της ΔΗΚΕΠΡΟΚ.
 Σήμερα τα ίδια στοιχεία που με καθορίζουν, μου επιβάλλουν να αποχωρήσω από την παράταξή της συμπολίτευσης και να παραμείνω στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μου, ως ύστατη πράξη αντίθεσης, στην ακολουθούμενη από διοίκηση καταστροφική πολιτική.

Με τιμή
Χαρίκλεια Πάστρα
Δημοτική Σύμβουλος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.