Δύο βαριά τραυματίες Σε ατύχημα στο λιμάνι

Posted: 22 Μαΐου, 2010 in ΟΛΠ

Δύο βαριά τραυματίες Σε ατύχημα στο λιμάνι

Από επερώτηση των Βουλευτών Δρίτσα και Λαφαζάνη
Σοβαρό ατύχημα συνέβη την Πέμπτη 13/05/2010 το απόγευμα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμανιού του Πειραιά όταν ένα ΟΣΜΕ (Όχημα Στοιβασίας Μεταφοράς Εμπορευματοκιβωτίων) το οποίο χειρίζονταν ένας εκπαιδευόμενος και ένας «εκπαιδευτής», εργαζόμενοι και οι δύο της Σ.Ε.Π. (δηλ. της θυγατρικής της κινέζικης COSCO στην οποία ως γνωστόν έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση του Σταθμού) ανατράπηκε.
Ευτυχώς, οι δύο εργαζόμενοι είναι μεν βαριά τραυματισμένοι αλλά δε διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Δυστυχώς, όμως, επιβεβαιώνονται οι φόβοι που είχαν εκφράσει και οι επισημάνσεις που είχαν κάνει οι εργαζόμενοι σχετικά με την ανεξέλεγκτη λειτουργία μιας ιδιωτικής εταιρείας σε ένα ευαίσθητο και επικίνδυνο περιβάλλον.
Τότε κατηγορηθήκαν ως συντεχνίες που θέλουν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα και τις υψηλές αμοιβές τους.

Όμως, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, η διοίκηση της εταιρείας πιέζει συνεχώς για την αύξηση της παραγωγικότητας των ΟΣΜΕ, μειώνοντας παράλληλα τα μέτρα ασφαλείας.
Αυτή η κατάσταση έχει αντίκτυπο όπως φάνηκε από το πρόσφατο ατύχημα, και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των χειριστών, το οποίο, δεν μπορεί να υπολείπεται των προδιαγραφών των αντίστοιχων προγραμμάτων εκπαίδευσης που ισχύουν στα άλλα λιμάνια της Ε.Ε.
Να θυμίσουμε επίσης, ότι μέχρι τον Ιούνιο η Σ.Ε.Π. είναι υποχρεωμένη βάσει της σύμβασης παραχώρησης να δουλεύει με το προσωπικό του Ο.Λ.Π. και ότι ακόμα και με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, την ευθύνη εκπαίδευσης των χειριστών διατηρεί η Ο.Λ.Π. Α.Ε. σε Σχολή Μαθητείας που θα λειτουργεί με δημόσιο έλεγχο.
Οι δύο βουλευτές ζητούν πλήρη ενημέρωση και τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας για να μην ξαναγίνει παρόμοιο ατύχημα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΑΤΣΕΛΗΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.