Πράσινη ανάπτυξη Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Posted: 22 Μαΐου, 2010 in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«…Πρέπει να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες ίδρυσης επιχειρήσεων παραγωγής, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να προσανατολίσουμε τον αναπτυξιακό νόμο στην ενίσχυση των επιχειρήσεων αυτών» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης από βήματος της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε).

Ο Δημήτρης Καρύδης επισήμανε στην ομιλία του ότι «όλη η διαδικασία αδειοδότησης, χωροθέτησης και εγκατάστασης Α.Π.Ε τόσο ως προς το μέγεθος, όσο και προς την παραγόμενη ενέργεια δεν πρέπει να επηρεάσει αρνητικά τα ευαίσθητα οικοσυστήματα καθώς και την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία των νησιών μας».

Την προαναφερόμενη επισήμανση την έκανε ο βουλευτής αναφερόμενος στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων τα οποία όπως υπογράμμισε αποτελούν ιστορική και φυσική κληρονομιά.

Συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή ο Δημήτρης Καρύδης αφού υπενθύμισε ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, πρώτος είχε παρουσιάσει και προτείνει στον ελληνικό λαό το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης, συμπλήρωσε ότι : «…με τις Α.Π.Ε προστατεύουμε το περιβάλλον, προωθούμε την περιφερειακή ανάπτυξη με τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του επί του νομοσχεδίου ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ τόνισε : «Θα πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να ξεπεράσουμε αστοχίες του παρελθόντος. Μπαίνουμε στην εποχή της καθαρής ενέργειας, προστατεύουμε τον πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου και της υπερθέρμανσης και αγωνιζόμαστε η κλιματική αλλαγή να γίνει από εφιάλτης, το όνειρο του αύριο για μία καλύτερη ζωή πάνω στη γη».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.