ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Posted: 31 Μαΐου, 2010 in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Λευκωσία μετά την αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Γάζα…

Πιο συγκεκριμένα, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα από την πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

‘Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η πρωτοβουλία ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση:

«-Να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.

-Να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ.

-Να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη».

Από το πρωί έξω από την ισραηλινή πρεσβεία έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας απευθύνει το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα τονίζει: «Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του ‘Στόλου της Ελευθερίας’».

Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ που με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει την εγκληματική και δολοφονική επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στο ‘Στόλο της Ελευθερίας’».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ.Παφίλης επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, για να καταγγείλει τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στην νηοπομπή αλληλεγγύης προς τη Γάζα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τις θέσεις της κυβέρνησης και ζήτησε την κατάργηση κάθε στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, καθώς και την παρέμβαση της κυβέρνησης για την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα γίνει αύριο, Τρίτη στην Ομόνοια στις 18:30, θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην Καμάρα Θεσσαλονίκης από την επιτροπή πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα». Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

«Είμαστε αλληλέγγυοι στους ακτιβιστές και ζητάμε την εφαρμογή των διεθνών νόμων και κανόνων. Τα όπλα τους δεν μπορεί να σκοτώνουν άοπλους πολίτες με μόνα τους όπλα την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα» και καλούμε κι εμείς τους πολίτες σήμερα Δευτέρα 6 μμ στην Καμάρα».

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την επίθεση θα γίνει και στην Κύπρο.

Ο ευρωβουλευτής τους ΑΚΕΛ και αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης τόνισε στο ΑΠΕ: «Είναι πολύ λυπηρές οι εξελίξεις. Ουδείς πίστευε ότι το Ισραήλ θα φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική βοήθεια και τους ακτιβιστές ως έαν να ήσαν ένας ένοπλος στρατός, ο οποίος έκανε εισβολή».

Όσον αφορά στην επιχείρηση συντονισμού του όλου εγχειρήματος της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ο κ.Τριανταφυλλίδης δήλωσε ότι «η Ομάδα Πρωτοβουλίας στην Κύπρο προσπαθεί να επικοινωνήσει με ανθρώπους που βρίσκονται πάνω σε πλοία της αποστολής, κάτι που είναι αδύνατο για την ώρα».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.