Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Posted: 9 Ιουνίου, 2010 in ΜΑΝΗ

var skin = {}; skin[‘FACE_SIZE’] = ’32’; skin[‘HEIGHT’] = «200»; skin[‘TITLE’] = «Share it»; skin[‘BORDER_COLOR’] = «transparent»; skin[‘ENDCAP_BG_COLOR’] = «transparent»; skin[‘ENDCAP_TEXT_COLOR’] = «#000000»; skin[‘ENDCAP_LINK_COLOR’] = «#999999»; skin[‘ALTERNATE_BG_COLOR’] = «transparent»; skin[‘CONTENT_BG_COLOR’] = «transparent»; skin[‘CONTENT_LINK_COLOR’] = «#999999»; skin[‘CONTENT_TEXT_COLOR’] = «#000000»; skin[‘CONTENT_SECONDARY_LINK_COLOR’] = «#999999»; skin[‘CONTENT_SECONDARY_TEXT_COLOR’] = «#000000»; skin[‘CONTENT_HEADLINE_COLOR’] = «#4c4c4c»; skin[‘FONT_FACE’] = «normal normal 100% \x27Trebuchet MS\x27,Trebuchet,Verdana,Sans-Serif»; google.friendconnect.container.setParentUrl(«/»); google.friendconnect.container[«renderOpenSocialGadget»]( {id: «div-16eo7til3l0kk», height: 200, url: «http://fcgadgets.appspot.com/spec/shareit.xml», «view-params»: {}, «prefs»: {}, site: «10102619806818246668», locale: ‘el’ }, skin); 

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 εκτός απ’ το …Μουντιάλ ανοίγει τις πύλες της και η ετήσια Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά, στο γραφικό Πασαλιμάνι… Μια ευκαιρία για μια βραδινή βόλτα δίπλα στη θάλασσα με καράβι …το βιβλίο και τη γνώση, πιστούς και χρήσιμους συντρόφους σε εύκολους αλλά και σε δύσκολους καιρούς…

Ο εκδοτικός οίκος «Αδούλωτη Μάνη», του Γ. Π. Δημακόγιαννη – με έδρα την Αρεόπολη της Μάνης, από το 1997, πραγματοποιεί μια ακόμη πνευματική και πολιτιστική εξόρμηση μακριά από την ιστορική πυργοστόλιστη γη, συμμετέχοντας τώρα και στην Έκθεση βιβλίου τού Πειραιά, τού Πειραιά που από τους Μανιάτες δικαίως θεωρείτε «πρωτεύουσα της Μάνης», λόγω βεβαίως τής πολυπληθούς και συμπαγούς Μανιάτικης κοινότητάς του!
Πρόκειται για την «24η Έκθεση Βιβλίου», με οργανωτή το Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών & Εκδοτών Πειραιά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με την συνεργασία τής Νομαρχίας Πειραιά και τού Δήμου Πειραιά.
Ας μην ξεχνάμε ότι η «Αδούλωτη Μάνη» πέρα από τις πολλές συμμετοχές σε Αθήνα, Πειραιά, Σπάρτη\Μυστρά κ.α., φέτος και τα προηγούμενα χρόνια, που έχουν καταξιώσει πανελλαδικά τον εκδοτικό οίκο τής Αρεόπολης, τον περασμένο Οκτώβριο (2009) «έβγαλε» τη Μάνη και εκτός συνόρων, με σπουδαία παρουσία και ξεχωριστό περίπτερο στην μεγαλύτερη παγκόσμια Έκθεση βιβλίου τής Φρανκφούρτης, στη Γερμανία…
Ας σημειωθεί επίσης ότι η «Αδούλωτη Μάνη» στην φετινή Έκθεση βιβλίου τού Πειραιά είναι ο μοναδικός εκδοτικός οίκος που «εκπροσωπεί» την ελλαδική περιφέρεια, αφού όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες εκδότες έχουν έδρα την Αθήνα και το Λεκανοπέδιο!

Η Έκθεση Βιβλίου τού Πειραιά πραγματοποιείται στο Πασαλιμάνι κι ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ολοκληρώνεται δε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010, με ώρες λειτουργίας καθημερινά 7.00 μμ. με 11.00 μμ.

Οι Εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη» θα διαθέτουν στην Έκθεση τού Πειραιά πλήθος νέα και παλαιά βιβλία, CD και DVD, για τη Μάνη και τις γύρω περιοχές Λακωνίας και Μεσσηνίας, μαζί με τους σχετικούς βιβλιο-καταλόγους, ενώ προγραμματίζουν και βραδιές γνωριμίας\επικοινωνίας με Μανιάτες και φιλοΜανιάτες πνευματικούς δημιουργούς.
Στο περίπτερο Νο 37 τής «Αδούλωτης Μάνης» θα βρείτε επίσης βιβλία\εκδόσεις: από την «Εταιρεία Λακωνικών Σπουδών» τού ακαταπόνητου Δικαίου Βαγιακάκου, από τις εκδόσεις «Ιδιομορφή» (της Σπάρτης), βιβλία των γνωστών συγγραφέων Σαράντου Καργάκου, Χρίστου Γούδη, Κυριάκου Κάσση, Κώστα Κόμη, Αντώνη Ξεπαπαδάκου, Δημητρίου Κοκκινάκη, Θεόδωρου Μπρεδήμα, Κατερίνας Καριζώνη, Νίκου Καλαποθαράκου, κ.ά. Εδώ θα βρείτε και πέντε τίτλους από τα σπουδαία και δυσεύρετα πλέον βιβλία τού αείμνηστου Μανιάτη συγγραφέα-ιστορικού Ανάργυρου Κουτσιλιέρη.
Στο περίπτερο τής «Αδούλωτης Μάνης» επίσης θα …γευτείτε και τέσσερα εξαιρετικά βιβλία τοπικής παραδοσιακής κουζίνας:
«Γεύσεις Μάνης, με λαογραφικά στοιχεία» (της Κατερίνας Εξαρχουλέα – Γεωργιλέα), «Παραδοσιακές συνταγές των Βατίκων» (της Χρυσούλας Καρκάνη – Σούμπαση), «Γεύσεις της Λακωνικής γης, από το μέλανα ζωμό στο σύγγλινο» (της Μαρίας Καράμπελα) και το νέο βιβλίο «Συνταγές Μάνης, από το Χθες και το Σήμερα» (της Βούλας Κυριακέα).
Τέλος να σημειώσουμε ότι σε όποιον προμηθεύεται ο,τιδήποτε από το περίπτερο τής Μάνης –και ανάλογα με το ύψος των αγορών του- θα τού προσφέρονται δωρεάν έντυπα, βιβλία, CD και DVD, από την πλούσια εκδοτική παραγωγή της «Αδούλωτης Μάνης».

Το μήνυμα που στέλνει ο εκδότης τής «Αδούλωτης Μάνης» Γ. Π. Δημακόγιαννης στην ανακοίνωση τής φετινής συμμετοχής στην Έκθεση βιβλίου τού Πειραιά στο Πασαλιμάνι, είναι ότι «η ποιοτική σύνδεση με όλα τα στοιχεία που συναποτελούν τις Ρίζες και την Παράδοσή μας, αποτελεί πραγματική πυξίδα ζωής και αποτελεσματική Άμυνα ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης.
Η Γνώση είναι η μόνη Δύναμη. Και το βιβλίο ήταν και παραμένει το αξιολογότερο και φθηνότερο διαχρονικό δώρο, στον εαυτό μας και σε ανθρώπους που αγαπάμε»!
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.