Το επεξεργασμένο Νερό της Ψυτάλλειας Δωρεάν το Δήμο Αμπελακίων

Posted: 12 Ιουνίου, 2010 in ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΛΑΛΟΣ ΚΑΝΕΛΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Με αφορμή το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα: «Ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων λυμάτων από την Ψυτάλλεια», είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα παρακάτω:
1. Μετά από διετή συνεργασία του Δημάρχου Μάριου Τραυλού με την προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, συμφωνήθηκε μέρος του νερού από την Ψυττάλεια να διατεθεί δωρεάν στο Δήμο Αμπελακίων και στη συνέχεια σε όλη τη Σαλαμίνα, για αναδάσωση, πυρόσβεση, πότισμα και λοιπές χρήσεις από τους δημότες μας.
2. Όπως φαίνεται από τη σχετική μελέτη του 2009 της Υδροηλεκτικής ΕΠΕ και σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα, το έργο θα περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου διανομής κατά προτεραιότητα στα όρια του Δήμου Αμπελακίων και κατασκευή δεξαμενών στους λόφους, Κυνοσούρα, Τσούμπα, Ντούνι και Τούρλα.
3. Επίσης η ολοκλήρωση των σχετικών μελετών και η δημοπράτηση του έργου θα γίνει μέσα στο 2010 με στόχο την ολοκλήρωσή στα μέσα του έτους 2012.
4. Θεωρούμε την ανακοίνωση αυτή του ΥΠΕΚΑ εξαιρετικά σημαντική και δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των περιβαλλοντικά ευαίσθητων δημοτικών αρχών. Η υλοποίηση του σχεδιασμού αξιοποίησης του νερού της Ψυττάλειας θα βελτιώσει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας και στην ευρύτερη περιοχή του νησιού μας

Παρόμοιους στόχους έχει θέσει και ο π. βουλευτής και νυν δημοτικός σύμβουλος όταν εκλεγεί δήμαρχος του ενοποιημένου δήμου ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.
Συγκεκριμένα έχει δηλώσει σε συνέντευξή του:

«Ως δημοτική αρχή θα εργαστούμε συντονισμένα από την πρώτη κιόλας ημέρα ώστε να αναδασωθεί το Όρος Αιγάλεω. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το 95% σε καθαρότητα και πλέον του νερού της Ψυτάλλειας, να μεταφερθεί αυτό στο χερσαίο χώρο και από εκεί να το εκμεταλλευόμαστε για το πότισμα του αστικού και περιαστικού πρασίνου. Έχουν ήδη εκπονηθεί μελέτες επ’ αυτού και είναι ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο ,που θα επιφέρει σημαντικά περιβαλλοντολογικά και οικονομικά οφέλη για τον ενοποιημένο δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.