Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου: «Γεύμα αγάπης σε όλους τους πιστούς, προς τιμή του Αγίου Νικολάου».

Posted: 8 Δεκεμβρίου, 2010 in ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Γεύμα αγάπης παράθεσε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου σε όλους τους πιστούς, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Νικολάου, λίγο μετά την περιφορά της Αγίας Εικόνας του Αγίου.
Δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου υπάρχει ο μικρός Ναός του Αγίου Νικολάου στον οποίο προσευχόταν τακτικά ο Στρατάρχης Γεώργιος Καραϊσκάκης και στη συνέχεια παράθετε κοινό γεύμα για όλα τα παλικάρια του.
Σε ανάμνηση εκείνης της λαμπρής συνήθειας ο π. Πολύκαρπος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, έχει καθιερώσει το υπέροχο γεύμα στους πιστούς, στους ενορίτες και στις αρχές της πόλης.
Πάνω από 1.000 άτομα συνέφαγαν και δόξασαν το Θεό για τη χαρά που τους δίνει κάθε χρόνο, να μπορούν να προσέρχονται στη χάρη
του Αγίου και να γίνονται μέλη μιας μεγάλης Χριστιανικής Οικογένειας.
Ανάμεσα στους πιστούς διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τους Βουλευτές κ.κ Δημήτρη Λιντζέρη, Γιάννη Τραγάκη, το νέο Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή, τους πρώην Βουλευτές κ.κ Ηλία Βουγιουκλάκη και Κανέλο Λάλο, τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Ματούλα Τσοτσάνη, το Δημοτικό Σύμβουλο, Νίκο Οικονομάκη, τον κ. Κώστα Σταυρόπουλο, εκπρόσωπο του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γρηγόρη Νιώτη, τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιά κ. Γιάννη Μαρωνίτη, τον Νίκο Πολίτη του Συλλόγου Ολυμπιτών Καρπάθου, τον Ποιητή κ. Χαράλαμπο Βασιλάκη, τους Ζωγράφους κ.κ Χριστίνα Μπαλή και Δημήτρη Καρακατσάνη, την Πρόεδρο του «Ποιμενικού Αυλού» κ. Αγγελική Χούσου, την Διευθύντρια και τον Υποδιευθυντή του 7ου δημοτικού σχολείου Κερατσινίου κ.κ Ματούλα Ρούση και Γιάννο Καράγγελο και τον Αρχισυντάκτη της Φωνής των Πειραιωτών, κ. Γιάννη Κανατσέλη.
Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους ανθρώπους του Ιερού Ναού που έχουν κατορθώσει με την αγάπη τους να διατηρήσουν ένα τόσο ωραίο έθιμο.
Σταύρος Λιλόγλου

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.