ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ

Posted: 14 Ιουνίου, 2011 in ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Του Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας


– Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ » εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου την κατασκευή καταστήματος LIDL στο Κερατσίνι , σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου στον οποίο υποσχόταν δημιουργία χώρου πρασίνου προεκλογικά …


– Την στιγμή που η τοπικές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μια μετά από την άλλη ο Λουκάς Τζανής, θέλει να φέρει στο Κερατσίνι των γερμανικών συμφερόντων..σουπερμάρκετ LIDL…

Το τελευταίο διάστημα μία φήμη κυκλοφορούσε στο Κερατσίνι.Η φήμη ότι ο Δήμαρχος της πόλης παζαρεύει την κατασκευή LIDL σε οικόπεδο που ο Δήμος θέλει να απαλλοτριώσει και ο ίδιος δήλωνε προεκλογικά ότι θα μετατρέψει σε χώρο πρασίνου .

Πολλοί σκέφτηκαν μήπως ήταν μία φήμη που καλλιεργούν κάποιοι κακόβουλοι για να πλήξουν τον «αγωνιστή¨» και ασυμβίβαστο οικολόγο , κύριο Λουκά Τζανή.
Άλλοι πάλι σκέφτηκαν ότι δεν πρέπει να βιαστούν ,ότι πρέπει να δείξουν υπεύθυνη στάση και να μιλήσουν αφού το θέμα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν υπολόγιζαν , ότι έχουμε ένα Δήμαρχο που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Συμβούλιο και είχε μάλιστα  και το θράσος να μιλήσει για » αντιπολίτευση των γλουτών «.
Ο ίδιος έχει αρνηθεί προτάσεις μου ,όπως και προτάσεις άλλων συμβούλων να συζητηθεί το περιεχόμενο των συζητήσεών του με την ΔΕΗ , την ΜΕΤΡΟ Α.Ε ,την ΕΥΔΑΠ , την ΟΣΚ Α.Ε . Έχει αρνηθει να συζητηθεί πως προχωράει το θέμα του Κέντρου Υγείας.
Δεν έχει φέρει προς συζήτηση , όπως οφείλει απο το άρθρο 72 του ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ  , τον τρίμηνο οικονομικό Απολογισμό (παρεμπιπτόντως , σε λίγες μέρες κλείνει το δεύτερο τρίμηνο)! 
Η αλαζονεία του τον οδηγεί σε θεσμικές απρέπειες και σε αντιδημοκρατικές πρακτικές .
Σιγά μην έφερνε λοιπόν το θέμα του LIDLστο Συμβούλιο .
Έκανε τις επαφές του ,κατέληξε σε συμφωνία , ενημέρωσε κανένα κολλητό του η κανένα απ’ αυτούς που για να μην χάσουν την θέση τους λένε ΝΑΙ σε όλα  (κάποιοι απ’ αυτούς δηλώνουν μάλιστα και αριστεροί ) και ανακοίνωσε την κατασκευή LIDL στo Kερατσίνι ,
σε μία εκδήλωση του Δήμου για την νεανική επιχειρηματικότητα . 
Χωρίς να υπάρχει συζήτηση στο Συμβούλιο ,χωρίς να υπάρχει καμία έστω τυπική διαβούλευση με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης ! 
Τόσο δημοκρατικά !! 
Όταν δε μετά απ ‘ αυτό το keratsini-drapetswnanews.blogspot.com  έγραψε ένα σχετικό ρεπορτάζ , δέχτηκε και μία από τις συνήθεις επιθέσεις εκπροσώπου των ταγμάτων εφόδου » του δημοκράτη Δημάρχου μας .
Η παρέμβασή του ήταν αποκαλυπτική αφού κάποιος μάθαινε και τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιηθούν ,όπως και τα βασικά σημεία της συμφωνίας ! 
Και εγώ σαν Δημοτικός Σύμβουλος από εκεί τα έμαθα !! Τόσο ωραία , τόσο δημοκρατικά !! 
Σας καλώ να τα διαβάσετε .Δεν έχω όρεξη να μεταφέρω λόγια ανθρώπων που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία . Μόνο μία παρατήρηση:
Δεν είχαν να πουν τίποτα για την ζημιά που θα υποστούν εκατοντάδες επαγγελματίες της πόλης.
Αντίθετα σημείωναν ότι » στο σημείο που θα κατασκευαστεί , δεν υπάρχει εμπορική αγορά σε απόσταση 2 km » ! 
Kαι συμπλήρωναν με θράσσος
«Ποιός πληρώνει τους συνήγορους υπεράσπισης των μεγάλων συμφερόντων «; 
Τόση πολιτική αλητεία ! 
Τόσο θράσσος που οδήγησε δικαιολογημένα κάποιο αναγνώστη να τους πει ότι μισθούς και μίζες παίρνουν αυτοί που παζαρεύουν στο σκοτάδι…
Αυτές είναι οι εξελίξεις για το LIDL .Mάλλον , αυτή είναι η έναρξη των εξελίξεων .
Γιατί τώρα είναι η ώρα του Εμπορικού κόσμου .
Τώρα είναι η ώρα των δημοτικών συμβούλων που πρέπει να αποδείξουν ότι δεν δέχονται να μετατρέπονται σε γλάστρες από κανένα.
Τώρα είναι η ώρα των κομμάτων και ιδιαίτερα αυτών που στήριξαν τον πολύ κ.Τζανή δες ΣΥΡΙΖΑ και Δ.Α ).
Τώρα είναι η ώρα των βουλευτών που θα πρέπει να πάρουν όλοι σαφή θέση.
Τώρα είναι η ώρα ιδιαίτερα του κ.Λιντζέρη και του κ.Λαφαζάνη , » που είχαν βγει στα κεραμύδια » όταν πριν κάποια χρόνια είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση για κατασκευή πολυκαταστήματος στον χώρο του Καχραμάνογλου.
Τώρα είναι η ώρα να μάθει ο κ.Τζανής ότι είναι Δήμαρχος και όχι δικτάτορας ,ότι δεν μπορεί να αποφασίζει πριν από εμάς για εμάς

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.