«Αποκατάσταση της Αλήθειας » ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ….

Posted: 21 Οκτωβρίου, 2011 in ΣΑΛΑΜΙΝΑ

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ….

ΣΧΕΤ: Άρθρο Εφημερίδας «ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ» 8 Σεπ. 2011(συνημμένο)

1.  Με το συνημμένο, σας ενημερώνω για το γεγονός της «Αποκατάστασης της Αλήθειας», όπως παρουσιάζεται στην εφημερίδα ανωτέρω σχετικού. Συγκεκριμένα ο Δήμος Κερατσινίου, επικαλείται την ιστοσελίδα του Δήμου Σαλαμίνας για να «αποδείξει», ότι   η περίφημη Ναυμαχία έγινε κατά πολύ μεγάλο μέρος στη θαλάσσια περιοχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Επίσης αναφέρεται στο άρθρο, ότι η νήσος Ψυτάλλεια, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο, σήμερα ανήκει στο Δήμο Κερατσινίου, ισχυρισμός που έκανε τους δύο φίλους που μου έφεραν το άρθρο να «ξεκαρδιστούν», διότι, όπως μου είπαν, συνειρμικά, ήρθαν στο μυαλό τους οι ανοησίες που άκουσαν το καλοκαίρι στην Τουρκία, ότι δηλαδή το θέατρο της Εφέσου είναι τουρκικό επειδή σήμερα ανήκει στην Τουρκία. 
2.  Υπενθυμίζεται, ότι στα παράλια του  Κερατσινίου και της Δραπετσώνας,  βρίσκονταν ο  περσικός στρατός με τα περσικά πλοία και ο Ξέρξης στο όρος Αιγάλεω. Όλοι οι Αθηναίοι (στρατός και γυναικόπαιδα) με τον ελληνικό στόλο βρίσκονταν στη Σαλαμίνα. Ο Δήμος Σαλαμίνας νομίζω ότι δύναται μόνος να  οργανώνει τις ετήσιες επετείους καθώς και τη μεγάλη επέτειο σε εννέα χρόνια (τα 2.500 χρόνια). Αν όμως ο Δήμος Σαλαμίνας δεν δύναται μόνος και επιθυμεί να συνδιοργανώσει τις εκδηλώσεις μνήμης του κοσμοϊστορικού αυτού γεγονότος με γειτονικό Δήμο, τότε ιστορικά θα πρέπει αρχικά να το προτείνει στο Δήμο Αιγίνης ή στο  Δήμο Μεγάρων που συμμετείχαν στην Ναυμαχία ή στο Δήμο Ελευσίνας (…στο Θριάσιο Πεδίο … ….. το σύννεφο της σκόνης  υψώθηκε ψηλά στον ουρανό και απομακρύνθηκε πετώντας προς τη Σαλαμίνα… Έτσι κατάλαβαν ότι η ναυτική δύναμη του Ξέρξη ήταν γραφτό να καταστραφεί. ΗΡΟΔΟΤΟΣ 65).
3. Πέρυσι, για να αυξήσει τα έσοδά του, ο παραθαλάσσιος Δήμος Περάματος, ήθελε να επιβάλει «περιβαλλοντικό φόρο» στα εισιτήρια του φέρυ μπόουτ για τους κατοίκους της Σαλαμίνας, (Όλοι βέβαια γέλασαν, διότι γνωρίζουν, ότι το Πέραμα έχει μονόδρομους και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, και η θαλάσσια αύρα  ανανεώνει τον αέρα ακόμη και τις ημέρες του καύσωνα). Τώρα ο Δήμος Κερατσινίου θέλει να λάβει ενεργό μέρος στις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας? Η προσπάθεια του Δήμου Κερατσινίου να «αποδείξει ντε και καλά»  ότι δικαιούται συνδιοργάνωση των επετειακών  εκδηλώσεων της Ναυμαχίας κάνει τον κόσμο να αναρωτιέται :  υπάρχει άραγε κάποιο κονδύλιο που διατίθεται για τις εκδηλώσεις και θέλει και ο Δήμος Κερατσινίου μερίδιο ;;     
Κάτοικος Σαλαμίνας

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.